Szupermarketek helyett lakásokat épít a Tesco

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 07. 22. 11:25

Feladja növekedési terveit Nagy-Britanniában a Tesco és a korábban megszerzett telkeken nem szupermarketeket, hanem lakásokat épít, írja a Property Week nyomán a portfolio.hu.

tesco

4000 lakást építene a Tesco 2017-ig Nagy-Britanniában, ahol a vállalat összesen akár 15 ezer lakás felépítéséhez elegendő földterülettel rendelkezik.

Korábban azért szerezték meg a telkeket, hogy további szupermarketeket építsenek rajtuk, a terjeszkedési terveket azonban átgondolták, ugyanis véget ért a kiskereskedelmi láncok közötti verseny a minél nagyobb telkeken felépített hatalmas bevásárlóközpontok felhúzásáért. Ehelyett a cégek most kisebb, a fogyasztókhoz közelebb eső üzleteket építenek, így a gyakran külvárosokban megvásárolt hatalmas telkekre sincsen szükség. A feladat most az, hogy valahogyan hasznosítsák az értékes területeket. A Tesco legutóbbi éves beszámolója alapján a vállalat tulajdonában lévő telkek értéke 20,8 milliárd font (jelenlegi árfolyamon közel 8145 milliárd forint), gyakorlatilag Anglia minden szegletében van telkük

A házépítésre szükség is lehet, hiszen szakértők szerint Nagy-Britanniában kevés a rendelkezésre álló jó minőségű lakás.

A Tesco egyelőre mérlegeli, hogy mely telkeken épít lakásokat, mely telkeket adja bérbe vagy adja el (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink