Szupermarket a rászorulóknak

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 06. 14. 09:49

Olaszországban és Portugáliában is megnyílt az első, kifejezetten a nehéz helyzetben lévőket segítő szupermarket. Mindkét országban a helyi közösség szervezésében, számos kisebb vállalkozás és nemzetközi cég segítségével valósult meg a projekt.

Az olasz Riminiben nyílt üzlet kívülről semmiben sem különbözik egy átlagos bolttól, a polcain minden fontos termék megtalálható, frissáru-készlete is hasonló bármelyik nyugat-európai szupermarketéhez. Azonban a pénztáraknál nem lehet a szokásos módon fizetni, csak olyan speciális, pontrendszert alkalmazó kártyákkal, melyeket a rászorulók igényelhetnek. Az élelmiszerek fő forrását állami szervezetek biztosítják, illetve magánszemélyek és cégek adományai egészítik ki.

Portugáliában, Lisszabonban is nyílt egy hasonló üzlet, melyet a portugál Telecom támogat, és kizárólag helyi kereskedők termékeivel töltötte fel polcait. A boltok fő előnye más segélyakciókkal szemben, hogy a rászorulók maguk választhatják ki, mely termékekre van leginkább szükségük.

Kapcsolódó cikkeink