Születésnapját ünnepli a NESCAFÉ

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 07. 21. 00:06

Pontosan negyven évvel ezelőtt ott lapult Armstrongék kezében a holdra szálláskor. A NESCAFÉ 70. születésnapja alkalmából virtuális galéria nyílik az elmúlt évtizedek legemlékezetesebb retró-plakátjaiból.

A hetvenedik születésnapját ünneplő NESCAFÉ a II. világháborúban  az amerikai katonák kedvelt itala volt, ezért 1942-ben a teljes amerikai termelést lefoglalták a hadsereg számára. Éppen negyven éve (magyar idő szerint 1969. július 21-én), az Apollo 11 fedélzetén Neil Armstrong társaival ugyancsak ebből a kávéfajtából kortyolt.
Az instant kávé igénye eredetileg a brazil kormány fejéből pattant ki: ők vetették fel az ötletet 1930-ban és kérték fel a Nestlé-t egy olyan kávéfajta kifejlesztésére, amihez csak forró vízre van szükség, de a végeredmény mégis tökéletes kávéélményt nyújt. Majd egy évtizednyi kutatás után így született meg a svájci Orbe-ban a közkedvelt ital.
A granulátum a mai napig úgy készül, hogy a hatalmas adag őrölt kávét megfőzik, majd a lefőzött italból kivonják a vizet.
A NESCAFÉ-t ma már számtalan ízben, 3:1 formában, stick-enként csomagolva, sőt, cappuccino-ként is élvezhetik a fogyasztók. A számtalan kávéfogyasztó igényeinek eleget téve a NESCAFÉ folyamatos fejlesztéseinek az egyik eredménye a „Mont Blanc”-osítás,  a 2001-ben bevezetett eljárásnak köszönhetően egy óriási tejhab ékeskedik a cappuccino tetején.Kapcsolódó cikkeink