Szűkös a január végi támogatási határidő

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 01. 08. 12:15

Korai a pénztárgépek cseréjéhez nyújtható állami támogatás igénylésének január végi határideje, amit a nemzetgazdasági tárca javasol – véli az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára. A Népszabadság szerint még 140 ezer kassza nincs bekötve az adóhatósághoz. Ennyit képtelenség egy hónap alatt beüzemelni.

penztargep-LSK

Jelentős eredmény volt decemberben, hogy elfogadta az NGM a pénztárgép munkabizottság korábbi javaslatát a támogatás határidejének meghosszabbításáról – mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az MTI érdeklődésére. Vámos György azonban úgy véli, az NGM új, január 31-ei határidő-javaslata korai, nem lesz annyi pénztárgép az országban, hogy minden jogosult igénybe tudja venni a támogatást. Hozzátette, a gyártók még nem futtatták fel annyira a termelést, hogy mindenki meg tudja venni a pénztárgépet.

A főtitkár ugyanakkor nem adott választ arra, hogy szerinte mi lenne a megfelelő határidő, de mint mondta, a pénztárgép munkabizottság következő ülésén kialakulhat egy közös álláspont. Vámos György leszögezte, továbbra is figyelembe kellene venni azt, hogy nem a kereskedőn múlik, mikor tudja üzembe helyezni a gépet.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/758-szukos-a-januar-vegi-tamogatasi-hatarido

Kapcsolódó cikkeink