Sztárséfekkel és csúcséttermekkel nyílt meg a Gourmet Fesztivál
Minden eddiginél átfogóbb választékkal nyílt meg csütörtökön a Gourmet Fesztivál; az idén a mangalicára és az eperre fókuszáló esemény felhozatalában több mint 200 különböző étel és még több ital szerepel, míg a színpadra a környező országokból is érkeznek sztárséfek a Millenáris Parkba.
A vasárnapig tartó Gourmet Fesztivál ezúttal is felvonultatja a vidéki és fővárosi csúcskonyhák többségét, köztük mind a négy Michelin-csillagos éttermet – mondta el az MTI-nek csütörtökön Nemes Richárd, a rendezvény szervezője.
Az idei újdonság azonban az, hogy a Gourmet nyitott a régió felé, annak kiemelkedő sztárséfjeit elhozva a fesztiválra, ahol színpadi bemutatókon és exkluzív vacsorákon adnak számot tudásukról – tette hozzá.
Nemes Richárd kiemelte a szlovén Ana Rost, akit nemrég a világ legjobb női séfjének választottak. Hasonlóan fontos fellépő Wojciech Modest Amaro, aki az első Michelin-csillagot szerezte Lengyelországnak, de a színpadon Burgenland legnépszerűbb éttermével, a két Michelin-csillagos Taubenknobellel is lehet találkozni – jegyezte meg.
Mint elárulta, a legszerencsésebb 40-50 látogató a sztárséfek fogásait is megízlelheti, de a többi vendégnek sem lehet oka panaszra az ország legnagyobb sétáló kóstolójának számító fesztiválon.
A kiállítók standjain a kovászolt spárgától a tokhaltatáron át a malacfülsalátáig, a kanizsai dödöllétől a kacsamell-terijakiig terjed a kínálat. A Gourmet azonban nem csak a fine dining szerelmeseinek szól, a fesztiválon így kóstolható igazi olasz pizza, kézműves hamburger, sőt sztrapacska és slambuc is.
A két kiemelt alapanyag ezúttal az eper és a mangalica, ezekből rendkívül változatos fogások készülnek, lesz például mangalicakolbász-keksz, epres madártej, mangalicabao vagy epres-mangalicás mille-feuille is.
A fesztivál teljes kiállítói listája, menüi és programja a www.gourmetfesztival.hu honlapon érhető el. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Japán hazánk kiemelt mezőgazdasági partnere
A magyar uniós elnökség prioritásairól, az élelmiszerpazarlás csökkentéséről, és állategészségügyi…
Tovább olvasom >Az eper luxusa (és csomagolása) – A nap képe
Epercsomagolás a tehetősebbeknek: a philadelphiai Oishii farmon nőtt csodákból egy…
Tovább olvasom >Várhatóan kiváló lesz az idei szamócaszezon Magyarországon
Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Országos Kertészeti és Beszállítóipari…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >