Sztároknak is ízlett a szürkemarha burger

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 20. 12:00

Hien, Kállay-Saunders András és Lotfi Begi szokatlan helyszínen, az OMÉK-on töltötte a délutánt. Előbb megismerkedtek őshonos magyar állatfajtánkkal, a szürkemarhával, majd megkóstoltak egy különleges szendvicset, amely szürkemarha húspogácsával készült. Hien szívét az élő állat ejtette rabul, legszívesebben hazavitte volna új kedvencét. Lotfi a szelidítés férfias módját választotta, és bátran felült a hatalmas állat hátára. Kállay-Saunders Andrást sem hagyta hidegen a találkozás, megilletődötten és mély tisztelettel szemlélte a tekintélyes szarvakat. Az élmény nem lehetett volna teljes a szürkemarhaburger megkóstolása nélkül. Az első találkozás a szürkemarhával jól sikerülhetett, mert a kóstolás után mindhárom híresség kezében egy újabb szendvicses dobozzal távozott. A kétféle ízben is kapható szürkemarha burgerrel a nemes magyar alapanyag népszerűsítését segíti a McDonald’s. Az itthon 25 éves születésnapját ünneplő étteremlánc vasárnapig hazai beszállítóit mutatja be a mezőgazdasági vásár közönségének.

kostolo

A McDonald’s 2008 óta minden évben promóciót szentel a hazai ízeknek „Magyar hetek” címen. Így kerülhetett a kínálatba az elmúlt években néhány hétre lángos, fasírt, vagy aranygaluska, a felhasznált összetevők közé pedig Erős Pista vagy hartai kolbász.

Az idei Magyar heteken az étteremlánc a Vidékfejlesztési Minisztériummal egyeztetve, saját eszközeivel, 98 éttermén keresztül kapcsolódik be az oltalom alatt álló, eredetvédett magyar szürkemarha húst népszerűsítő kampányba. Az éttermekben már kapható szürkemarha burger húspogácsája kizárólag magyar szürkemarha húsából készült. A szendvics kétféle, hagyományosabb paprikás, illetve rendhagyóbb kakukkfüves ízesítésben kapható. A legendás magyar szürkemarha hús különlegességét az adja, hogy az állatok extenzív tartásban nevelkednek, semmilyen takarmány-kiegészítő adalékot nem kapnak, legelőiket semmilyen vegyszer, műtrágya nem érinti. Húsuk az „ökológiai gazdálkodásból származó” kiváló minőséget képviseli. Az alapanyag a Hortobágyi Nemzeti Parkból érkezett.

Kapcsolódó cikkeink