Szociális raktár és bolt nyílt Tatán

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 15. 00:00

Szociális raktárat és boltot is nyitott Tatán Szalay Zoltán és Szalay Tamás, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ).

Az egykori istállóban magyar, leginkább környékbeli élelmiszerek várják a vevőket, más üzletekhez képest szerényebb áron. A vöröshagyma makói, a paprika kalocsai, de terveik szerint minél több közeli termelővel kívánják szorosabbra fűzni az üzleti kapcsolatot – fogalmazta meg Szalay Zoltán az ünnepélyes avatón.
Nem kell Európában körbehordozni az élelmiszert ahhoz, hogy egészséges alapanyagokat vásárolhassunk – hangsúlyozta Jakab István, a MAGOSZ elnöke. A cél, hogy minél rövidebb úton jusson el a magyar élelmiszer a magyar fogyasztóhoz. Az első januári nyitás óta már 120 bolt nyitására került sor.
A raktár melletti üzlethelyiségben kis mennyiségben is lehet vásárolni, míg a nagy tételben raktározott árukat 36 környékbeli boltban értékesítik. A hálózat kialakítása teljes mértékben a MAGOSZ és a termelők összefogása révén, állami támogatás nélkül történt – írja a szabadfold.hu.

Kapcsolódó cikkeink