Szobrot állítottak az angol óriástehénnek

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 04. 16. 11:01

Anglia valaha volt legtermetesebb tehenének, egy több mint 1000 kilogrammos állatnak állítottak szobrot a napokban az Egyesült Királyságban. A szobor acélból készült és csaknem két méter magas – írja az agrarszektor.hu.

Forrás: bbc.com

A tizenkilencedik században vált nemzeti jelenséggé az a tehén, amely 2,1 méteres magasságával és 1130 kilogrammos súlyával a mai napig Anglia valaha volt legnagyobb nőivarú szarvasmarhájának számít – írja a bbc.com. A Yorkshire közelében tenyésztett állatot 1812-ben mutatták be Londonban, és az egész régiót végig turnézta vele a gazdája, aki szándékosan hízlalta fel ekkorára az állatot.

A nőstény olyan hatalmas volt, hogy egy speciális, a normál ajtóknál kétszer szélesebbet kellett építeni a csűrre, amelyben élt, hogy ki tudjon jutni belőle. Az ajtó még most is megtekinthető az Észak-Yorkshire-ban található épületen.

Az állatról most szobrot készítettek Angliában. A monumentális, már-már szörnyetegszerű szobor acélból készült. A szobor 1,8 méter magas és 3,3 méter hosszú és hamarosan turnéra indulnak vele Anglia yorkshire-i régiójában. (agrarszektor.hu)

Kapcsolódó cikkeink