Szlovákiában a boltosokat, taxisokat és ellenőröket is oltják

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 02. 26. 11:18

A szlovák egészségügyi minisztérium közölte, hétvégétől az élelmiszerüzletek eladói, a taxisok, buszsofőrök és ellenőrök, illetve a légi utaskísérők is megkaphatják, a tanárokhoz hasonlóan, az AstraZeneca vakcináját – írja a Paraméter nyomán a 24.hu.

Az eladóknál azokról van szó, akik a kiskereskedelemben dolgoznak vagy olyan szolgáltatást nyújtanak, amely az ország működéséhez szükséges, amelyek üzemeltetése a járvány idején is megengedett. Csak azokat oltják, akik munkájuk közben közvetlenül érintkeznek az emberekkel.

A tartalékokként jelentkezők csoportját kibővítették a bölcsődék és az óvodák, a gyermekgondozási intézmények dolgozóival. Korábban ők nem szerepeltek a listán.

A Denník N szerint azért sorolták a pedagógusok mellé az eladókat és a sofőröket, mert az AstraZeneca vakcinájából több van mint ahány pedagógus jelentkezett, Eperjes megyében például 1500 vakcinával számoltak, de csak 240 tanár választotta ezt a vakcinát.

Az oltásra a korona.gov.sk weboldalon át regisztrálhatnak felsorolt kategóriákban dolgozó 18 – 55 év közöttiek, ott található meg a besorolás pontos kritériuma is. Az oltóközpontban fel kell mutatni a munkáltatói igazolást. (Farkas György, 24.hu)

Kapcsolódó cikkeink