Szlovák tulajdonú óriás a magyar húsiparban

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 15. 00:04

Befejeződött a szlovák pénzügyi befektető, a Penta-csoport tulajdonában lévő magyarországi húsüzemek, a Debreceni Hús Zrt., a szolnoki Szole-Meat Kft. és a békéscsabai Csabahús Kft. összevonása és egy céggé, a Debreceni Csoport Húsipari Kft.-vé alakítása

– A cégcsoport további bővítéséről sem mondtunk le, indulunk a Herz vagyonelemeire kiírt értékesítési pályázaton – mondta a Napi érdeklődésére Peter Ondro, a Penta magyarországi képviselője. Mint mondta, ha sikerülne megvásárolniuk a Herzet, akkor a gyártást előreláthatóan Szolnokra vinnék, mivel a Budapest központjában lévő gyár újraindítása túl sok költséggel járna.
– Amikor 15 hónapja megvásároltuk a cégeket, azok veszteségesek voltak, mostanra azonban az átszervezéssel sikerült gazdaságossá tenni az üzemeket, ezen túlmenően pedig nem szorultunk a magyar kormány által elindított élelmiszer-ipari bankgarancia igénybevételére sem – mondta  Ondro. Az átszervezés része volt az üzemek profiltisztítása és specializálása is: a jövőben Debrecenben a húskészítménygyártást fejlesztik (vörös áruk, debreceni kolbász, főzőkolbászok, házi és disznótoros különlegességek), Szolnokon a száraz penészes szalámikat, sonkákat és kenhető készítményeket, Békéscsabán pedig a hagyományos füstölésű száraz kolbászokat gyártják majd és itt fejlesztik a csomagolástechnikát is – írja a napi.hu.

Kapcsolódó cikkeink