Szlovák tulajdonú óriás a magyar húsiparban
Befejeződött a szlovák pénzügyi befektető, a Penta-csoport tulajdonában lévő magyarországi húsüzemek, a Debreceni Hús Zrt., a szolnoki Szole-Meat Kft. és a békéscsabai Csabahús Kft. összevonása és egy céggé, a Debreceni Csoport Húsipari Kft.-vé alakítása
– A cégcsoport további bővítéséről sem mondtunk le, indulunk a Herz vagyonelemeire kiírt értékesítési pályázaton – mondta a Napi érdeklődésére Peter Ondro, a Penta magyarországi képviselője. Mint mondta, ha sikerülne megvásárolniuk a Herzet, akkor a gyártást előreláthatóan Szolnokra vinnék, mivel a Budapest központjában lévő gyár újraindítása túl sok költséggel járna.
– Amikor 15 hónapja megvásároltuk a cégeket, azok veszteségesek voltak, mostanra azonban az átszervezéssel sikerült gazdaságossá tenni az üzemeket, ezen túlmenően pedig nem szorultunk a magyar kormány által elindított élelmiszer-ipari bankgarancia igénybevételére sem – mondta Ondro. Az átszervezés része volt az üzemek profiltisztítása és specializálása is: a jövőben Debrecenben a húskészítménygyártást fejlesztik (vörös áruk, debreceni kolbász, főzőkolbászok, házi és disznótoros különlegességek), Szolnokon a száraz penészes szalámikat, sonkákat és kenhető készítményeket, Békéscsabán pedig a hagyományos füstölésű száraz kolbászokat gyártják majd és itt fejlesztik a csomagolástechnikát is – írja a napi.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Tíz millió forintnyi tetőcserepet ajánlott fel a törökbálinti Tábitha Hospice Ház építéséhez a Wienerberger
Tizenharmadik alkalommal indult el a „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő aktivitás,…
Tovább olvasom >