Szlovák tulajdonú óriás a magyar húsiparban
Befejeződött a szlovák pénzügyi befektető, a Penta-csoport tulajdonában lévő magyarországi húsüzemek, a Debreceni Hús Zrt., a szolnoki Szole-Meat Kft. és a békéscsabai Csabahús Kft. összevonása és egy céggé, a Debreceni Csoport Húsipari Kft.-vé alakítása
– A cégcsoport további bővítéséről sem mondtunk le, indulunk a Herz vagyonelemeire kiírt értékesítési pályázaton – mondta a Napi érdeklődésére Peter Ondro, a Penta magyarországi képviselője. Mint mondta, ha sikerülne megvásárolniuk a Herzet, akkor a gyártást előreláthatóan Szolnokra vinnék, mivel a Budapest központjában lévő gyár újraindítása túl sok költséggel járna.
– Amikor 15 hónapja megvásároltuk a cégeket, azok veszteségesek voltak, mostanra azonban az átszervezéssel sikerült gazdaságossá tenni az üzemeket, ezen túlmenően pedig nem szorultunk a magyar kormány által elindított élelmiszer-ipari bankgarancia igénybevételére sem – mondta Ondro. Az átszervezés része volt az üzemek profiltisztítása és specializálása is: a jövőben Debrecenben a húskészítménygyártást fejlesztik (vörös áruk, debreceni kolbász, főzőkolbászok, házi és disznótoros különlegességek), Szolnokon a száraz penészes szalámikat, sonkákat és kenhető készítményeket, Békéscsabán pedig a hagyományos füstölésű száraz kolbászokat gyártják majd és itt fejlesztik a csomagolástechnikát is – írja a napi.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rekordszámú visszaváltás: havi félmillió palackot adnak vissza a Kifli.hu vásárlói
Több mint 2,6 millió visszaváltott palack néhány hónap alatt –…
Tovább olvasom >Több mint egymilliárdos beruházással nyílt meg Szombathely legújabb SPAR üzlete
A SPAR Magyarország több mint 1 milliárd forintos befektetés eredményeként…
Tovább olvasom >Ismét együtt a Momentán Udvar és a Rossmann a Művészetek Völgyében
A Rossmann idén is csatlakozott a Momentán Udvar programjaihoz a…
Tovább olvasom >