Szívügyünk a rövid ellátási lánc
2023 novemberében Békéscsabán a helyi termékek értékesítéséről tudhattak meg hasznos információkat mindazok, akik a REL Szervezők Napján közösen tanácskoztak. A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy, mint a magyarországi kistermelőket is befogadó nemzeti minőségrendszer volt jelen az eseményen.
A Kislépték Egyesület a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a Körösök Völgye Natúrparkkal együttműködésben szervezte meg a hazai rövid ellátási lánc (REL) szakmai napját. A program fókuszában a szakmai előadások álltak, hogy a szaktanácsadók, hatósági szakemberek és termelők egyaránt a legfrissebb tudáshoz jussanak a rövid ellátási lánc működésével kapcsolatban. A KMÉ-védjegy azzal a céllal csatlakozott a kiállítókhoz, hogy a nemzeti minőségrendszer előnyeit és a folyamatosan gyarapodó pályázható termékpalettát bemutassa az érdeklődőknek. De a jelenlétünk és szakmai támogatásunk azért is kiemelt jelentőségű, mert a KMÉ a REL fejlesztésében is egyre fontosabb feladatokat kap a jövőben, többek közt a közétkeztetés területén.
KMÉ
Kapcsolódó cikkeink
A NAK kiemelt feladatának tekinti a kiskultúrás növénytermesztés támogatását
A hazai kiskultúrás növénytermesztés sikerében kiemelt szerepe van a hatóságokkal…
Tovább olvasom >Soil-X-Change találkozó a talajmegújító innovációs partnerségekért
November 13-án az Agrárközgazdasági Intézet Nkft. (AKI) és a közös…
Tovább olvasom >Kulcsfontosságú a digitalizációban rejlő lehetőségek kiaknázása
Fontos, hogy az agráriumban minél többen kihasználják a digitális technológia…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >