Szívbarát étterem kampány

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2022. 02. 01. 10:26

A SZÍVSN országos betegegyesület, a Magyar Kardiológusok Társaságának hivatalos betegszervezete elindítja a Szívbarát étterem kampányt, és minél több csatlakozót vár hozzá.

A program célja megismertetni a tudatos étkezés szerepét a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, gondozásában

A gasztronómia mindinkább az emberek hétköznapjainak szerves részévé válik, akár a mindennapi étkezés, vagy a társadalmi élet terén – mondta el Bernáth-Lukács Zsuzsa, a SZÍVSN vezetője. – Sokat hallunk egészséges, egészségtelen ételekről, készítési eljárásokról, de gyakran tévhitek tömkelege zúdul az emberekre.
Nyitókampányunkkal startol a SZÍVSN PILOT programunk, melyben 20 kardiológiai központ szívbetegeinek összefogása 20 koordinátor szervezésével valósul meg. Budapest, Győr, Székesfehérvár, Szombathely, Zalaegerszeg, Balatonfüred, Pécs, Szolnok, Szeged, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Sopron, Eger, Veszprém, Szekszárd, Cegléd központjaiban kerül kialakításra a koordinátori hálózat, ehhez kapcsolódhatnak az éttermek a szívbarát ételekkel.

Kezdeményezésünk: szakemberek segítségével kitérni a szív- és érrendszeri betegségekre is, amelyekben ma a legtöbb embert veszítjük el hazánkban. Kampányunk 1 hónapja alatt több alkalommal tematikusan is foglalkozunk a nőkkel, a családokkal. Fontos, hogy az éttermek is fókuszba kerülhessenek, ne csak beszéljünk a kulturált, szívbarát étkezésről, hanem mutassunk példát, mert enni jó! Havonta új éttermet keresünk fel és beszámolunk az ott eltöltött időről, fogyasztásról, árakról és a szívbetegek fogják az adott szempontok alapján, havonta értékelni az éttermeket. Az értékelés megjelenik a szervezetünk honlapján, FB oldalán és az újságok hasábjain. Év végén a győztes elnyeri az Év szívbarát étterme díját.
A program célja: Megmutatni, megismertetni a tudatos étkezés szerepét a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, gondozásában. Bizonyítani, hogy nem aszkéta életmódot kíván az egészség, nem feltétlenül a lemondás, a tiltólisták segítenek, hanem okos választások, mert a szívbarát étkezésnek ezer arca van.

SZÍVSN Szívesen Segítünk Neked!
Közhasznú betegegyesület
Elnök: Bernáth-Lukács Zsuzsa tel: 0620-8258076 E-mail:[email protected]
Ehhez hívjuk az éttermeket, hogy egy hónapon át tegyenek az étlapjukra ilyen ételeket. Később védjegyet vezetnénk be, amelyet azok az éttermek kapnak, akik állandó ételként kínálják ezt az étlapon.
A programsorozat nyitó eseményének február 11-én 10 órakor a Terra ad otthont, 1016 Budapest, Naphegy utca 67. https://terrarestaurant.hu/. Itt Haraszti Zsolt executive séf és Kovács Renátó séf két ételt készít, egy halételt (pisztráng szívsalátával) és egy klasszikus, magyaros ételt, szívbarát módon.

Betegszervezetünk nem 1 hónapban gondolkodik, legalább 5 évre előre lekötnénk ezt az időszakot a megjelölt budapesti és vidéki központokban vagy a közelükben lévő éttermekkel.
Márciusban a szívbarát táplálkozás mellé oda rakjuk a tudatos és mértékkel fogyasztott magyar borok termelőit is, elsőként Bock József úrat kértük fel.

Fontosabb szempontok:
– Szívbarát étterem kapcsolódása, 20 budapesti és vidéki kardiológiai központ mentén
– szívbarát étel étlapon tartása 1 hónapon keresztül, megbeszélt időpontban
– havonta értékelés szívbetegek részéről
– SZÍVSN védjegy ajánlás
– év végén szívbarát étterem vándordíj kiosztása

További kérdés, kérés esetén keresse Kun J. Viktória SZÍVSN kommunikációs vezetőt (0620/3260325)

 

Kapcsolódó cikkeink