Szilvafa örökbefogadás a Békési Pálinka szilváskertjében

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 08. 14. 11:05

Mától bárki örökbe fogadhat egy szilvafát a Békési Pálinka szilváskertjéből, ahol 1869 darab veres szilvafa közül lehet kiválasztani a legkedvesebbet: öregebbet vagy fiatalabbat. A fa terméséről az örökbefogadó maga rendelkezik: pálinkát főzethet vagy lekvárt készíthet belőle. A lehetőségek tárháza végtelen. Elsőként Dr. Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési minisztérium helyettes államtitkára fogadta örökbe az első számú, sorszámozott fát.

Elkezdődött a híres békési veres szilva szüret az eredetvédett Békési Szilvapálinka alapját képező szilvából. A Pálinkaház 27 hektáros szilváskertjében rázógépekkel és kézi erővel történik a betakarítás, amelyet aztán a Békési Pálinkafőzdébe szállítanak, hogy pálinkát készítsenek belőle.

Az idei év nemcsak a bő termés miatt kivételes, hanem a Békési Pálinkaház által meghirdetett örökbefogadási program miatt is. Békési Zoltán, a pálinkafőzde tulajdonosa az országban egyedülálló lehetőséget teremtett: mától bárki örökbe fogadhat egy szilvafát, amelyről maga gondoskodhat.

„Az örökbefogadás lehetősége bárki számára fönnáll. Aki nevére vesz egy szilvafát, annak terméséről saját maga rendelkezik. A szilvából pedig pálinkát főzethet nálunk, vagy egy részét otthon befőzheti. A termésalakulásról, a szüret idejéről a gazdákat folyamatosan hírlevélben tájékoztatjuk”– mesélte Békési Zoltán, a Békési Pálinkafőzde tulajdonosa.

A szilváskert sorszámozott szilvafáinak első darabját a Békési Szilvapálinka Ünnep tiszteletbeli vendége, Dr. Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési minisztérium helyettes államtitkára fogadta örökbe, aki az idei termésből pálinkát főzet magának a Békési Pálinkafőzdében.

Kapcsolódó cikkeink