Szigorúbb rendőrségi fellépést sürget a brit Co-op vezetője a kiskereskedelmi bűncselekményekkel kapcsolatban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 07. 27. 09:24

Matt Hood, a Co-op élelmiszeripari vállalat ügyvezető igazgatója arra kéri a rendőrséget, hogy „vegyék ki a részüket” az éves szinten 35%-kal emelkedő kiskereskedelmi bűnözés elleni küzdelemből.

A kiskereskedő szerint fékevesztetté vált a kiskereskedelmi bűnözés, a bolti lopás és erőszakos viselkedés, 2023 első hat hónapjában több mint 175 000 incidenst regisztráltak, ami napi közel 1000 esetnek felel meg.

Az elmúlt évben az üzletek eladóterében dolgozóit 30%-kal több fizikai inzultus érte, míg az erőszakos viselkedés és a szóbeli bántalmazás aránya 20%-kal nőtt.

A brit Co-op arra figyelmeztetett, hogy ha ez így folytatódik, lesznek olyan területek, amelyek helyi boltok nélkül maradnak majd.

A kiskereskedő által benyújtott közérdekű adatigénylés szerint a rendőrség a bejelentett súlyos kiskereskedelmi bűncselekmények 71%-ára nem reagált.

Hood elmondta, hogy a Co-op áruházakban „szemtelen és erőszakos lopások borzalmas eseteinek” volt szemtanúja, hozzátéve, hogy „nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a sürgős változás”.

A Co-op az elmúlt években több mint 200 millió fontot fordított a munkatársak és a közösség biztonságának megőrzésére, ami négyszerese az ágazatban átlagosan, üzletenként biztonsági és védelmi intézkedésekre fordított összegnek.

Amellett, hogy a Co-op testkamerákat és kommunikációs fejhallgatókat biztosít az eladótérben dolgozó munkatársak számára, a közelmúltban elkezdte csökkenteni a nagy értékű termékek polcokon elhelyezett mennyiségét, és helyettük „mintatermékeket” helyezett ki.

Grocery Gazette

Kapcsolódó cikkeink