Szigorú zsűri előtt versenyeztek a Coninvest Food & Design versenyének részvevői

Szerző: Trade Horeca Dátum: 2012. 04. 03. 13:41

Április 3-án a food art jegyében rendezték a Coninvest Kft. 18–25 év közötti korosztályú, a vendéglátó-iparban működő fiataloknak kiírt Food & Design versenyét. A pályázók közül négyen jutottak el a Chefparade főzőiskolában rendezett döntőig, ahol szezonális alapanyagok felhasználásával kell bőrös csirkemellet készíteniük és tálalniuk, maximum kétféle körettel, valamint egy mártással. A kész fogásokat – mint később kiderült – rendkívül szigorú zsűri előtt mutatták be. A látványos tányérokat Ugo Pradella az AngeloPo séfje (ő az esemény fővédnöke), Bíró Lajos (Bock Bisztro), Kapolka Ágnes (Food Artist), Kovács László (MVI elnök) és Segal Viktor (médiaszakács/tanácsadó), a Coninvest nagykövete értékelte.

A versenyzőket Kertész Mirjam, a Coninvest Kft. ügyvezető igazgatója mutatta be

A nemrég a Bocuse d’Or európai döntőjén zsűriző Bíró Lajos értékeléskor a felkészültséget, és némelyekben a szakmával szembeni alázatot hiányolta, a bemutatott tálak közül egyben látott igazi fantáziát.

Kovács István, az MVI elnöke bíztató kezdetnek nevezte a fiatal versenyzők munkáját, remélve, hogy a bírálat személyiségüket erősíti, és tudásuk fejlesztésére készteti őket.
A zsűri elnöke, Ugo Pradella kiemelte, hogy a szakácsnak sosem szabad elfelejtenie, mekkora felelősség főzni egy étteremben. „Az étel az önök országának, kultúrájának jelképe!” – figyelmeztette az ifjú szakembereket.

A fődíjat jelképező kisplasztikát Kertész Mirjam, a Coninvest Kft. ügyvezető igazgatója adta át a győztes Benesch Antalnak, a Szinergia Szakképző Iskola tanulójának, aki a Garda-tó partján töltheti majd el egy hónapos nyári szakmai gyakorlatát.

Kapcsolódó cikkeink