Szigorú zsűri előtt versenyeztek a Coninvest Food & Design versenyének részvevői
Április 3-án a food art jegyében rendezték a Coninvest Kft. 18–25 év közötti korosztályú, a vendéglátó-iparban működő fiataloknak kiírt Food & Design versenyét. A pályázók közül négyen jutottak el a Chefparade főzőiskolában rendezett döntőig, ahol szezonális alapanyagok felhasználásával kell bőrös csirkemellet készíteniük és tálalniuk, maximum kétféle körettel, valamint egy mártással. A kész fogásokat – mint később kiderült – rendkívül szigorú zsűri előtt mutatták be. A látványos tányérokat Ugo Pradella az AngeloPo séfje (ő az esemény fővédnöke), Bíró Lajos (Bock Bisztro), Kapolka Ágnes (Food Artist), Kovács László (MVI elnök) és Segal Viktor (médiaszakács/tanácsadó), a Coninvest nagykövete értékelte.
A nemrég a Bocuse d’Or európai döntőjén zsűriző Bíró Lajos értékeléskor a felkészültséget, és némelyekben a szakmával szembeni alázatot hiányolta, a bemutatott tálak közül egyben látott igazi fantáziát.
Kovács István, az MVI elnöke bíztató kezdetnek nevezte a fiatal versenyzők munkáját, remélve, hogy a bírálat személyiségüket erősíti, és tudásuk fejlesztésére készteti őket.
A zsűri elnöke, Ugo Pradella kiemelte, hogy a szakácsnak sosem szabad elfelejtenie, mekkora felelősség főzni egy étteremben. „Az étel az önök országának, kultúrájának jelképe!” – figyelmeztette az ifjú szakembereket.
A fődíjat jelképező kisplasztikát Kertész Mirjam, a Coninvest Kft. ügyvezető igazgatója adta át a győztes Benesch Antalnak, a Szinergia Szakképző Iskola tanulójának, aki a Garda-tó partján töltheti majd el egy hónapos nyári szakmai gyakorlatát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb…
Tovább olvasom >Amikor a művészet életformáló erővé válik – Inspiráció a vezetésben és a mindennapokban az ESSCA rendezvényén
Az ESSCA School of Management budapesti kampusza a ZEMA porcelánékszer-manufaktúrával…
Tovább olvasom >