Szigorodnak a turizmus szabályai a magyarok egyik kedvenc nyaralóhelyén

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 04. 16. 11:05

A Kanári-szigeteken a rendőrség razziát tartott egy illegálisan működő Airbnb-n hirdetett kempingnél, ami a rövid távú bérbeadások elleni szigorított fellépés része. A szigetcsoporton az Airbnb és hasonló platformokon kínált rövid távú bérbeadások elleni szigorítások a lakáshiányra és a fenntarthatósági aggályokra válaszként történtek – írja a Reuters.

Egy új törvénytervezet szigorítaná a rövid távú bérbeadásra vonatkozó szabályokat a Kanári-szigeteken, hogy kezelje a helyiek lakhatási nehézségeit és az adózási valamint fenntarthatósági kérdéseket. A tervek szerint 1300 felügyelő vesz részt az új szabályozás végrehajtásában.

Az új jogszabály értelmében az újonnan épült ingatlanok nem vehetnek részt a rövid távú bérbeadás piacán, és az engedéllyel rendelkező tulajdonosoknak öt év áll rendelkezésükre a szabályok teljesítésére.

A helyi nyaralótulajdonosok szövetsége szerint az új szabályozás alkotmányellenes lenne és jelentős hatást gyakorolna a rövid távú bérbeadás piacra. A Booking.com és az Airbnb azonban együttműködik a hatóságokkal annak érdekében, hogy kezelje az engedély nélküli hirdetéseket és elősegítse egy kiegyensúlyozott megoldást.

Kapcsolódó cikkeink