Sziget HORECA: zsíroskenyértől a Michelin-csillagig minden van
A multikulturalitás mellett a gasztronómiai sokszínűség is jellemzi a Szigetet. A már megszokott nemzetközi konyhák, az indiai, kínai, erdélyi, thai és görög ízek mellett 5 főttkukoricás, 5 lángosos, 5 pizzás, 5 kenyérlángosos, 3 óriáspalacsintás, 4 bio- illetve vegakonyhás, és 9 hottogos várja az éhezőket. Természetesen hurka, kolbász, sonka, grillnyárs, sült zöldségek és sült húsok is ott vannak a menükártyán. S hogy az ételekre ne szomjazzunk: 81 pub, 15 boros, 4 pálinkaház és megannyi sörlelőhely található a fesztiválon. A szervezők idén bevezették a csak a tizennyolc év felettieket illető megkülönböztető karszalagot, hogy a vendéglátósok láthassák, kik fogyaszthatnak alkoholt a Szigeten. De ezzel nincs vége a kulináris kalandozásoknak. Izgalmas ízek, így például a sokácbab és pljeskavica mellett különböző halételeket is talál az éhes fesztiválozó: tintahal, ponty, hekk, nameg rák és békacomb is ott a listán, izesen elkészítve, s lesz halászlé szegediesen. A VIP szektorban pedig ott Óbuda legjobb étterme a Pastrami és Magyarország első Michelin csillagos étterme, a Costes, ami a VIP közönség kiszolgálásán túl a Nagyszínpad nemzetközi sztárjait is eteti. És persze lesz a szigeten több ABC, zöldség- és gyümölcsárus, pékség, a teljesség kedvéért.
Minden évben több ezer francia és olasz fesztiválozó jár vissza a Szigetre. Ezért a Sziget szervezői úgy döntöttek, külön kempinggel, olasz és francia étteremmel is kényeztetik az itáliai és frankofon vendékeiket. Így például A Világzenei Nagyszínpaddal szemben felépített French Camping és a RESTRO egyszerre lesz tehát a szigetelő franciák és a nemrég UNESCO védelem alá helyezett francia gasztronómia központja.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >