Szezámallergia: nem működik az új szabályozás
A szezámmagot felvették az allergének hivatalos listájára az Egyesült Államokban, ami azt jelenti, hogy speciális élelmiszerallergén-szabályozási követelmények vonatkoznak rá, beleértve az összetevő kifejezett címkézését és a gyártási szabályokat.

Szigorítások ellenére még több szezámmag
Az új szabályozás szerint a szezámmagot a termékek címkéjén fel kell tüntetni az összetevők között. Tehát a gyártók már nem bújtathatják el a korábbi „természetes fűszerek” megnevezés mögé.
A törvény azonban visszafelé sült el, mivel egyes sütőipari vállalatok megkerülik a szabályokat. Ahelyett, hogy befektettek volna új gyártóüzemekbe, hogy megfeleljenek a szigorúbb követelményeknek, inkább több olyan termékhez is hozzáadják, amelyben korábban nem is volt. Olcsóbb ugyanis átcímkézni a pékárukat, mint betartani a szigorú hatósági szabályozást.
A jogászok szerint egy ugyan legális, de sérti a törvény szellemiségét, ami épp azért készült, hogy biztonságosabbá tegye az allergiás emberek életét. //
A cikk a Trade magazin 2023.2-3. számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Yettel: Új, rugalmas üzleti tarifacsalád és digitális app KKV-knak – a változó gazdasági környezethez igazodva
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Praktiker: jön a személyes tanácsadás, egyszerűsödik a vásárlás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Pink kürtőskalácsokkal és desszertekkel nyit a 12. Kürtőskalács Fesztivál
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >