Szeretjük a pezsgőt
A hazai pezsgőfogyasztásra is jellemző a szezonalitás, bár a helyzet sokkal jobb, mint 30 vagy 40 éve volt: a pezsgők közel 60%-a a szilveszteri ünnepi időszak alatt fogy. A hazánkban előállított pezsgők jelentős részét, a termelés háromnegyedét a hazai piacon értékesítik a gyártók.
Az utóbbi években a fogyasztói igények a minőségi pezsgők irányába mozdultak el, így nemcsak a tradicionális pezsgőmárkák magasabb árkategóriájú termékeiben, hanem a piacvezető olasz és német pezsgők keresletében is volt növekedés. Az import mértéke az elmúlt 5 évben 10-20 ezer hektoliter volt. A fogyasztói igények kiszolgálása érdekében egyre több hagyományosan bor előállításával foglalkozó borászat is elindult a pezsgőkészítés irányába, illetve alapított újhullámos, „fiatal” pezsgőkészítő üzemet.
Világszinten a pezsgők fogyasztása – a 2008-as válság okozta megtorpanást leszámítva – a 2000-es évek eleje óta folyamatosan növekszik, az elmúlt 15 évben az előállítás megduplázódott. //
Kapcsolódó cikkeink
A világ egyik legismertebb borszakértője megnevezte a 2023-as év tökéletes palackját
A tökéletes palack 2023 évi szinonimája a Champagne Laurent-Perrier Grand…
Tovább olvasom >Egymás után ötödször aranyérmes a Hungaria Rosé Extra Dry, sőt, a legszűkebb elit közé is beválasztották
Hatalmas bravúrt ért el a Hungaria Rosé Extra Dry Franciaországban!…
Tovább olvasom >A buborék elszabadul
A hazai pezsgőpiac trendjeiről, eredményeiről, újdonságairól Csomay Andrással, a Törley…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szakmai szervezetek összefogása a vendéglátás jövőéért
Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Marketing Szövetség HoReCa és…
Tovább olvasom >Ezért járnak télen étterembe a magyarok, és ennyit költenek – reprezentatív felmérés
A magyarok többsége télen legalább egyszer elmegy étterembe, amit leginkább…
Tovább olvasom >Csészecsók – A nap képe
Jó arcok! A Kissing Mug (mondjuk: Csészecsók) sorozat – szerintünk…
Tovább olvasom >