Szeretetotthonnak és gyermekklinikának is jutott a vírusellenes szőnyegekből

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 12. 15. 11:17

Számos tanulmány kimutatta, hogy nem csak a kézfertőtlenítés és a szájmaszk használata gátolja a koronavírus terjedését, de megfelelő cipőtalp tisztítás is. A kórokozók jelentős részét az emberek ugyanis „lábon” hordják be az épületekben és ott a cipőtalpakon terjed tovább, akár az elzárt, fertőtlenített részeken is. Ez különösen veszélyes a kórházakban és szociális intézményekben, ezért választotta ezeket a célpontokat a szennyfogó szőnyegeket gyártó és forgalmazó magyar cég.

Az általuk fejlesztett Hygi StepTM rendszer, egy fertőtlenítő folyadékkal átitatott szőnyeg és számos szennyfogó szőnyeg került kihelyezésre a SOTE II-es számú Tűzoltó utcai gyermekklinikáján és a Református Szeretetszolgálat leányfalusi otthonában, mely intézményekben különösen fontos a lehető legnagyobb vírusmentesség biztosítása. Most már cipőtalp fertőtlenítés nélkül nem is lehet bejutni a helyiségekbe, így lehet megvédeni a bentlakókat, az ápolókat, orvosokat és látogatókat egyaránt.
„A Magyarországi Református Egyház számára kiemelten fontos a diakóniai szolgálat, ezért jött létre 2006-ban a Magyar Református Szeretetszolgálat. Hálásak vagyunk a Cleartex Kft.-nek az adományért, hiszen általuk is megmutatkozott, hogy a magyar vállalkozások mindent megtesznek a világjárvány idején annak érdekében, hogy legjobb tudásuk szerint segítsék az időseket, betegeket, rászorulókat.” – fejezte ki köszönetét Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója.
„A klinikánkon folyó gyógyító munka folyamatos, magas szintű biztosítása, valamint dolgozóink, betegeink, hozzátartozóik egészségi állapotának védelme érdekében a jelen járványügyi helyzetben a Cleartex által kifejlesztett szennyfogó és fertőtlenítő tálca segítségével nagyobb biztonsággal előzhetjük meg a fertőzések kialakulását intézményünkben. A bejáratnál felállított fertőtlenítő szőnyegek teljes mértékben alkalmasak a cipőtalpakon behordásra kerülő szennyeződések, baktériumok és vírusok elpusztítására, azok épületek bejáratain kívül tartására és esztétikailag is kielégítenek minden igényt, nagy segítséget jelentenek az épületen belüli életterünk tisztán tartásában” – hangsúlyozta dr. Kovács Gábor, II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

„Minden évben próbálunk a magunk módszereivel és eszközeivel segíteni a közösségnek, a Tűzoltói utcai klinikával már több éve dolgozunk együtt. Idén egyértelmű volt, hogy a vírus megelőzése a legfontosabb feladat ezekben az intézményekben ezért is döntöttünk a cipőtalp tisztító rendszerek felajánlása mellett” – mondta Pokorni Flóra, a Cleartex jószolgálati nagykövete.

Kapcsolódó cikkeink