Szeptemberben tovább csökkent az FMCG-kiskereskedelem

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 08. 21:23

A KSH adatai szerint szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 3,0%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Szeptemberben az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 2,8%-kal mérséklődött. Az élelmiszer-kiskereskedelem 75%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 3,3%-kal, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 1,1%-kal csökkent.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 2,7%-kal bővült. Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 7,8%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 2,4%-kal csökkent.

2022. január–szeptemberben a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 7,8%-kal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben ebben a periódusban 0,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 8,7, az üzemanyag-kiskereskedelemben 26,9%-kal nőtt az értékesítés volumene.

//

Ez a cikk a Trade magazin 2022.12-01. lapszámában olvasható.

Kapcsolódó cikkeink