Szeptember 9-ig szavazhat, kik legyenek az idei év Gundel-díjasai
Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére – számos társszervezet közreműködésével – 2022-ben is felhívást hirdet a Gundel Károly-díjra való jelölésre.
A díjra bárki jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.
Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Eddigi díjazottak:
- Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.
- Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.
- Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.
- Csapody Balázs – 2017.
- Rosenstein Tibor – 2018.
- Meskál Tibor, Szulló Szabina és Széll Tamás – 2019.
- Csizmadia László, Molnár Attila – 2020.
- Berkes Gyula, Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd – 2021.
A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet. Ennek feltétele az MVI honlapjáról letölthető adatlap kitöltése és visszajuttatása a szervezet címére 2022. szeptember 9. éjfélig.
Az Ipartestület a díjazottak nevét Gundel Károly születésnapján, 2022. szeptember 23-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra.
A kitüntetés átadása ünnepélyes keretek között, 2022. október 16-án, az MVI Gálaebédjén kerül sor Budapesten a Gundel Étteremben a szakma számos nagy alakja, valamint a sajtó részvételével.
Bővebb információ a Magyar Vendéglátók Ipartestületének honlapján, a www.mvi.hu oldalon érhető el.
Kovács László
elnök
Magyar Vendéglátók Ipartestülete
Kapcsolódó cikkeink
Javuló tendenciák
Az MVI évente közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról. A kiadvány…
Tovább olvasom >Ez volt az idei Gundel-díj átadás – A nap képe
Október 27-én a Gundel Étteremben immáron 9. alkalommal adták át…
Tovább olvasom >Ingadozó munkaerő-állomány
Az MVI évente közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról. A kiadvány…
Tovább olvasom >További cikkeink
Friss áfonya az amerikai élelmiszerboltban – A nap képe
Amikor elérkezik az áfonya betakarításának ideje, a gyümölcsöst elárasztják vízzel…
Tovább olvasom >Kollektív – A kortárs művészet és modern design találkozása
Nem feltétlenül kell múzeumot felkeresned ahhoz, ha megnéznéd Budapest egyik…
Tovább olvasom >