Szeptember 28-án ünneplik a Kávé napját

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 22. 11:04

Számtalan kóstolható kávé, barista párbaj, latte art bemutatók és vezetett kóstolások várják a közönséget a Kávé napja elnevezésű rendezvényen szeptember 28-án a budapesti NU Bor és Bisztronómiában.

kave

Szeptember végén számos országban ünneplik a kávé világnapját, melyhez kapcsolódva Magyarországon harmadik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, hogy beavassák a közönséget a kávék világába – közölték az MTI-vel a szervezők.

Tájékoztatásuk szerint a Kávé napja elnevezésű rendezvényen a Nyugati pályaudvar melletti NU bisztróban a legjobb termőterületekről származó kávék kóstolhatók korlátlanul két csésze kávé áráért, 750 forintért.

A kiállítóknál megvásárolhatók lesznek a legújabb filteres eszközök, kapszulás gépek, kiegészítők és kiváló minőségű kávék; az ismert márkák mellett pedig bemutatkoznak hazai mikropörkölők is, akiknek a termékei elsősorban márkafüggetlen kávézókban érhetők el.

Arra is lehetőség nyílik, hogy az érdeklődők kipróbálják, hogyan kell használni a kevésbé ismert, de otthonra ideális alternatív kávéfőző eszközöket.

Az afrikai és dél-amerikai termőterületek kávéi hangsúlyosan lesznek jelen a kóstolható választékban, igazi ritkaságnak számító kávék is megtalálhatók majd a pultokon.

Délután zajlik a ROKespresso barista párbaj, a nap során lesz latte art bemutató és vezetett kóstolók barista bajnokok – köztük Horváth Lajos cup tasting és Kis Zoltán cezve/ibrik világbajnok, valamint Nagy Krisztián országos barista bajnok – részvételével. Emellett kísérőfalatokból, valamint borokból sem lesz hiány, és idén első alkalommal Én és a Kávém címmel fotó- és videóinstallációkat is láthat a közönség. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink