Szépen teljesít a logisztikai ingatlanok piaca

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 07. 22. 11:08

Aktív volt a logisztikai ingatlanok piaca az elmúlt időszakban – olvasható a portfolio.hu-n. Közel 5 ezer négyzetméter új raktár- és irodai területet adtak bérbe az elmúlt hónapban a CPI Hungary logisztikai fejlesztésében, mely tranzakciók eredményeképpen 80 százalékos kiadottságú az áprilisban átadott 13 ezer négyzetméteres új épület. Emellett már a fejlesztési szakaszban bérlőre talált a Diófa Alapkezelő 9 ezer négyzetméteres city logisztika fejlesztése.

A nyár elején kötött új szerződés értelmében az Airport City Logisztikai Park E-F épületébe költöztette magyarországi központját a Samer & Co. Shipping. Az egyeztetések alapján több lépcsőben veszi át raktár- és irodai bérleményeit a nemzetközi logisztikai cég.

A sorrendben harmadik új beköltöző mellett egy magyar logisztikai céggel is megállapodást kötött a CPI Hungary; a Cargo Gate Kft. augusztusban veszi át új raktár bérleményét az új magasraktárban.

Már a fejlesztési szakaszban elkelt a Diófa Alapkezelő city logisztika fejlesztése. A Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap által tulajdonolt Dél-Pesti Üzleti Park bővül egy új, több mint 9 ezer négyzetméteres raktár és iroda épülettel. A csarnok fejlesztés gondos előkészületeket megelőzően 2018 októberében vette kezdetét, és várhatóan ez év augusztusában átadásra kerül. (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink