Szent István Egyetem Budai Campus – Duális oktatási együttműködési lehetőség a munkaerőhiány hatékony kezelésére

Szerző: jungandrea Dátum: 2017. 09. 08. 10:17

A Szent István Egyetem Élelmiszer­tudo­mányi Kara a korábbi évekhez hasonlóan várhatóan tovább bővíti a 2018 szeptemberében induló tanévben a duális képzésben együttműködő vállalatok számát. A jelenlegi duális partnerek köre kiterjed az élelmiszeripar és élelmiszer-­kereskedelem szinte valamennyi ágazatára aminek során jelentős, piacvezető hazai és multinacionális vállalatok kapcsolódtak be az egyetem oktatási rendszerébe.

A képzés során a vállalat és az egyetem közösen alakítja ki a duális tantervet annak érdekében, hogy a friss diplomás hallgatók naprakész, gyakorlati tudással léphessenek be a munka világába.

A duális képzés vállalati előnyei:

• gyors és hatékony eszköz lehet a munkaerőhiány kezelésére

• adott vállalathoz köthető specifikus szakmai ismereteket szereznek a duális hallgatók

• olyan munkaerő kerül ki a duális képzésből, amely azonnal, a vállalati kultúrát megismerve, további anyagi ráfordítás nélkül képes belépni a munka világába

• a képzés időszaka alapképzés esetében 7 félév, mester képzésben 4 félév

Duális képzési területek az Élelmiszer­tudományi Karon:

• BSc (alap) képzés élelmiszermérnök szak, biomérnök szak

• MSc (mester) képzés élelmiszermérnök szak

Várjuk élelmiszeripari, élelmiszer­-kereske­delmi vállalatok érdeklődését, jelentkezését!

Jelentkezési határidő: 2017. október 1.

Az együttműködési lehetőséggel kapcsolatban részletes tájékoztatás és további információ:

http://etk.szie.hu/felveteli/dualis-kepzes

Dr. Fehér Orsolya, egyetemi adjunktus

feher.[email protected].szie.hu

 

Kapcsolódó cikkeink