Szent István Egyetem Budai Campus – Duális oktatási együttműködési lehetőség a munkaerőhiány hatékony kezelésére
A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara a korábbi évekhez hasonlóan várhatóan tovább bővíti a 2018 szeptemberében induló tanévben a duális képzésben együttműködő vállalatok számát. A jelenlegi duális partnerek köre kiterjed az élelmiszeripar és élelmiszer-kereskedelem szinte valamennyi ágazatára aminek során jelentős, piacvezető hazai és multinacionális vállalatok kapcsolódtak be az egyetem oktatási rendszerébe.
A képzés során a vállalat és az egyetem közösen alakítja ki a duális tantervet annak érdekében, hogy a friss diplomás hallgatók naprakész, gyakorlati tudással léphessenek be a munka világába.
A duális képzés vállalati előnyei:
• gyors és hatékony eszköz lehet a munkaerőhiány kezelésére
• adott vállalathoz köthető specifikus szakmai ismereteket szereznek a duális hallgatók
• olyan munkaerő kerül ki a duális képzésből, amely azonnal, a vállalati kultúrát megismerve, további anyagi ráfordítás nélkül képes belépni a munka világába
• a képzés időszaka alapképzés esetében 7 félév, mester képzésben 4 félév
Duális képzési területek az Élelmiszertudományi Karon:
• BSc (alap) képzés élelmiszermérnök szak, biomérnök szak
• MSc (mester) képzés élelmiszermérnök szak
Várjuk élelmiszeripari, élelmiszer-kereskedelmi vállalatok érdeklődését, jelentkezését!
Jelentkezési határidő: 2017. október 1.
Az együttműködési lehetőséggel kapcsolatban részletes tájékoztatás és további információ:
http://etk.szie.hu/felveteli/dualis-kepzes
Dr. Fehér Orsolya, egyetemi adjunktus
feher.orsolya@etk.szie.hu
Kapcsolódó cikkeink
CÖF-CÖKA: a multinacionális cégek a kis falvakat is vegyék fel a kiszállítási portfóliójukba
A Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány…
Tovább olvasom >Lengyel kormányfőhelyettes: az EU-Mercosur együttműködési szerződés veszélyezteti a lengyel mezőgazdaságot
Az Európai Unió és a dél-amerikai Mercosur szabadkereskedelmi övezet tagállamai…
Tovább olvasom >Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A magyar élelmiszerpiacon komoly árverseny alakult ki, mivel a forgalom…
Tovább olvasom >További cikkeink
A kézműves vagy a Temu jelző lesz a fa alatt? – felmérést készített a Meska magyar kézműves oldal
A Meska online kézműves piactér felmérése szerint az emberek közel…
Tovább olvasom >DRS-rendszer Magyarországon: tanácsok a sikeres visszaváltáshoz
2024. január 1-jén indult el Magyarországon a DRS (Deposit Return…
Tovább olvasom >Önálló vállalkozásba szervezi víz- és prémiumital-üzletágát a Nestlé
A jövő év elejétől globálisan önálló vállalkozásba szervezi víz- és…
Tovább olvasom >