Személyzet nélküli szupermarket nyílt Kínában

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 15. 11:05

Automatákkal felszerelt, személyzetet egyáltalán nem igénylő szupermarket nyílt Északkelet-Kínában – számol be a sina.com hírportál.

kínainagyfalKína legelső, kiszolgáló személyzet nélküli boltja Csingtao városában nyílt meg. Az üzlet egy helyi kisbolthoz hasonló árukínálattal várja a vásárlókat, palackos italok, csomagolt ételek, édességek, tisztálkodási szerek is találhatók benne. A termékek automatákban vannak elhelyezve, amelyeket a vásárlók maguk kezelnek, a szükséges dolgok kiválasztása után készpénz bedobásával vagy gyorskódok leolvasása általi mobiltranzakcióval történik a fizetés.

Az üzletet kipróbálók legfőbb előnyként éppen a gyorsaságot nevezték meg, itt nem kell ugyanis a pénztárnál sorban állni, s a pénztárosra várni. Hátulütője ugyanakkor a termékek korlátozott jellege, friss zöldség és gyümölcs és hús például egyelőre nem szerepel a kínálatban.

Szintén Csingtao városában kísérleteznek az első gyümölcsfacsaró automatákkal is, amelyek a személyzet nélküli bolthoz hasonlóan nagy népszerűségnek örvendenek. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink