Székházunk: ébredés a Csipkerózsika-álomból
A Covid-19 világjárvány senkinek sem jött jókor – hangsúlyozta Selmeczi László, az ipartestület társelnöke –, sajnos a gyönyörű tanműhelyünket is be kellett zárnunk, le kellett mondanunk az összes tavaszra tervezett tanfolyamunkat. Ám az enyhítéseknek köszönhetően május végén – a szükséges óvintézkedések mellett (távolságtartás, gyakori fertőtlenítés, szájmaszk használata és hasonlók) – már elindulhattak a képzések a tanműhelyben. Folytatódott a sweeTEN 2.0 programunk és a Kézműves Cukrászatért Alapítvány elmaradt tanfolyamait is meg tudta tartani Kemény Andrásné; újra kezd visszatérni az élet a székházunkba.
Június óta már mondhatjuk, hogy újra csúcsra járatva működünk, mivel a Magyarország Tortája verseny további két fordulója is a székházunkban került megrendezésre és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny konzultációs zsűrizési körének és a döntőjének is mi adtunk otthont.
A sweeTEN 2.0 programunkkal megpróbáltuk behozni a lemaradást, Kovács Sándor tartott tradicionális süteménybemutatót, illetve még szintén júniusban kápráztatta el a résztvevőket Kovács János egy igazán különleges karamelltanfolyammal. Júliusban az első tanfolyamon, ahol Szűcs Árpád mutatta be a fagylaltkészítés rejtelmeit.
Júliusban – alkalmazkodva az előírásokhoz – az Év Fagylaltja 2020 verseny döntőjét is a székházunkban tudtuk megrendezni. Kivételesen idén csak a megszokottól eltérő módon tudtuk megrendezni a versenyt, de jövőre remélhetőleg vissza tudunk térni az igazi „fagylaltfesztiválhoz”. //
Kapcsolódó cikkeink
Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakmérnök és szaktanácsadó szakirányú továbbképzést indít ősztől a MATE
Szeptemberben ismét várja a gyümölcs- és zöldségfeldolgozás iránt érdeklődőket, valamint…
Tovább olvasom >Francia cukrásztanfolyam
Októberben újra hangos volt az ipartestület székháza, ismét mesterkurzuson vehettek…
Tovább olvasom >900 gyakornoki állást kínál a SPAR Austria 2023-ban
A SPAR Austria bejelentése szerint 900 gyakornoki állást hirdet meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >