Székely termékek a Corában

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 05. 14. 00:00

Magyarországon a Cora áruházakban először, első kézből kerülhetnek a vásárlók asztalára a hagyományos székelyföldi termékek, a „Székely Termék” márkanéven jegyzett élelmiszerek, kézműves áruk.

A Székelyföldön készült termékek a székely emberek hagyományos konyhájának ízeit, a székelyföldi otthonok hangulatát hozzák el. Az árukon elhelyezett márkajel a hazai vásárlók számára az eredetiséget, a minőséget jelzi, az ott élő termelők számára pedig a piacra jutás lehetőségét és jogi védelmet jelent.
Hargita Megye Önkormányzatával együttműködve a Cora áruházlánc több hónapos előkészület után most mintegy 50 termék bemutatására vállalkozott, de ez csak az első lépés. Szeretnék tovább bővíteni a hagyományos termékcsaládot, hogy minél több székelyföldi kistermelő kínálhassa azt a magyar fogyasztóknak is.
A Corában először megrendezett akcióban a vásárlók kedvükre, kedvező áron válogathatnak a Székelyföldön, hagyományos módon készült élelmiszerekből, kézműves termékekből. A kínálatba bekerültek az ízletes áfonyalekvárok, a finom sajtok, de kaphatók lesznek, helyi ízesítésű édességek, mustárok, szörpök, ásványvizek és bioméz is.
A kézműves termékek között olyan használati tárgyakat találunk, amelyek jól hasznosíthatók a főzéshez, élelmiszertároláshoz vagy díszíthetik otthonainkat.
A Cora áruházakban évente többször is rendeznek nemzetközi heteket, ahol egy-egy régió különleges termékei, hagyományos kultúrája mutatkozik be. A székelyföldi kínálat bemutatásával a Cora célja, hogy a hagyományos, jó minőségű termékeket a vásárlók mind szélesebb körben ismerhessék meg, és a jövőben újabb termékek kerülhessenek be a kínálatába – olvasható az áruházlánc honlapján, a cora.hu-n.

Kapcsolódó cikkeink