Székely áruk jelenhetnek meg a Cora polcain

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 09. 00:00

Magyarországon a Cora üzletlánc az első multinacionális cég, amely székelyföldi termékeket kínál a helyi vásárlóknak – közölte Hargita Megye Tanácsa.

Az Új Magyar Szó megkeresésére Borboly Csaba tanácselnök elmondta, hogy a Cora üzletláncon kívül mások is mutattak érdeklődést a székelyföldi termékek iránt.
Egyelőre nem kerülnek az üzletek polcaira a székelyföldi termékek, hiszen először meg kell alakulniuk a terméktanácsoknak, amelyek az áruk minőségét szavatolják.
„Még hosszú folyamat előzi meg azt, hogy a mi hagyományos termékeink az üzletek polcaira kerüljenek, hiszen először meg kell alakulniuk a terméktanácsoknak, a helyi áruféléket elbíráló bizottságoknak” – hangsúlyozta kérdésünkre Borboly. A Cora üzleteiben meg fogják szervezni a „Székelyföldi napokat”, bemutatókat tartanak, és az áruk iránti kereslet függvényében rendelnek majd.
A Hargita és Kovászna megyei tanácsok kezdeményezésére 2009 augusztusában jegyezték be a székelyföldi termékek védjegyét. A projekt célja, hogy megkülönböztessék a vásárlók előtt a helyi termékeket a máshonnan származóktól és egyben támogassák a külföldi értékesítést is – írja az Új Magyar Szó (umsz.manna.ro).


Kapcsolódó cikkeink