Szegedi Halászcsárda
A magyar konyha jól megfőzött fogásaira mindig lehet építeni, főleg, ha elérhető áron kínálják azokat: ez Frank Sándor, az ismert mesterszakács alapelve, erre építette a budapesti Duna-parton múlt év végén nyílt halászcsárdát is – a családi vállalkozás immár harmadik üzletét csak ebből az étteremfajtából.
Nincs különösebb titok, a többségi tulajdonos versenyelőnyét csak saját rutinjában látja, meg persze az általa jól felépített márkában. Nem kíván a „környékbeli” mainstreammel együtt haladni, ugyanaz az étlap (és az elszámolási rendszer), mint a „lánc” másik két csárdájában – hal, csülök, libamáj és az üzenet: sajnáljuk a fogyókúrázókat! Nyáron a teraszon (szemben a görög és az olasz étteremmel) a cigány húzza majd, kint látványkonyha, látványbogrács; bolond, aki azt hiszi, hogy a külföldi átlagvendég nálunk csak a fine dining-ra gerjed. Mindebbe belefér a készen, hűtve hozott halászlé alaplé és a kissé eklektikus, de letagadhatatlanul kockásabroszos enteriőr is. A koncepcióból kiindulva már senkit nem lep meg, hogy a belvárosi viszonylatban igencsak megfizethető szinten pozicionált ételek mellé a megfizethető borok és a törköly a családi, 3 hektáros alföldi szőlőből származnak. Profi munka! n
Budapest V., Belgrád rakpart hrsz. 23817/2
Konyhafőnök: Frank Sándor • Tervező: Frank Sándor
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Gundel emléktábla-koszorúzás
180 éve született Gundel János vendéglős, a híres gasztronómiai dinasztia…
Tovább olvasom >Drasztikus az áremelkedés a Balatonnál
A Balaton környéki szállások árai idén átlagosan 10%-kal nőttek az…
Tovább olvasom >Szent György-hegyi bornapok: apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a természeti környezetben fejleszteni
Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani,…
Tovább olvasom >