Szegedi Halászcsárda
A magyar konyha jól megfőzött fogásaira mindig lehet építeni, főleg, ha elérhető áron kínálják azokat: ez Frank Sándor, az ismert mesterszakács alapelve, erre építette a budapesti Duna-parton múlt év végén nyílt halászcsárdát is – a családi vállalkozás immár harmadik üzletét csak ebből az étteremfajtából.
Nincs különösebb titok, a többségi tulajdonos versenyelőnyét csak saját rutinjában látja, meg persze az általa jól felépített márkában. Nem kíván a „környékbeli” mainstreammel együtt haladni, ugyanaz az étlap (és az elszámolási rendszer), mint a „lánc” másik két csárdájában – hal, csülök, libamáj és az üzenet: sajnáljuk a fogyókúrázókat! Nyáron a teraszon (szemben a görög és az olasz étteremmel) a cigány húzza majd, kint látványkonyha, látványbogrács; bolond, aki azt hiszi, hogy a külföldi átlagvendég nálunk csak a fine dining-ra gerjed. Mindebbe belefér a készen, hűtve hozott halászlé alaplé és a kissé eklektikus, de letagadhatatlanul kockásabroszos enteriőr is. A koncepcióból kiindulva már senkit nem lep meg, hogy a belvárosi viszonylatban igencsak megfizethető szinten pozicionált ételek mellé a megfizethető borok és a törköly a családi, 3 hektáros alföldi szőlőből származnak. Profi munka! n
Budapest V., Belgrád rakpart hrsz. 23817/2
Konyhafőnök: Frank Sándor • Tervező: Frank Sándor
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >