Szeged és Eger a legolcsóbbak az ünnepek alatt

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 12. 17. 10:55

A www.trivago.hu szállás árösszehasonlító weboldal adatai szerint a kedvelt úti célok közül Szeged és Eger a legolcsóbb választás azok számára, akik elutaznának az ünnepek alatt.

Eger

A trivago Hotel Price Index szerint szinte minden fontos úti cél átlagos decemberi szállás árai nőttek a 2013-as decemberi árakhoz képest. Jelentős, körülbelül 20%-os emelkedés tapasztalható két fürdővárosunk, Hajdúszoboszló és Sárvár áraiban, de több mint 10%-ot ugrottak az átlagos szállás árak Sopronban, Miskolcon és a fővárosban is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Európában nem ilyen jelentős a növekedés. Varsóban a legkedvezőbbek a szállás árak decemberben, egyben csökkentek is valamelyest az előző év azonos időszakához képest. Belgrádban ugyan jelentős, közel 30%-os a növekedés, de a szerb főváros még így is a 10 legolcsóbb európai úti cél között van.

Az ünnepi árak is magasabbak

Emelkedés történt a kifejezetten az ünnepek alatti átlagárakat illetően is, a tavalyi, december 24-től január 1-ig tartó időszak áraihoz képest országosan 10%-os növekedés tapasztalható. A 2014-es, teljes december havi átlagárhoz képest pedig az ünnepi időszakra kiszámolt szállás árak ugyancsak jóval magasabbak. A legdrágább ebben az időszakban Hévíz, ahol 45 000 forintért foglalhatunk szállást, a legolcsóbb pedig Eger 19 000 forintos átlagárral. (trivago.hu)

Kapcsolódó cikkeink