Száz új munkahely a PEZ és az Ed.Haas új, jánossomorjai gyárában

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 09. 20. 00:04

Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára avatta fel a mai napon az Ed.Haas Hungaria Kft. és a PEZ Production Europe Kft. új, 6000 m2-es, jánossomorjai gyárát.

Az 1 milliárd forintos önerőből megvalósuló beruházással a PEZ Magyarországra hozta ausztriai gyártását, így Európa egyetlen PEZ előállítójává vált, az Ed. Haas pedig bebizonyította, hogy a gazdasági válság ellenére is képes a fejlődésre. A beruházást követő 100 új munkahely megteremtésével, a tulajdonosi kör által összetartozó két cég immár több mint 300 főnek ad munkát a Győr-Moson-Sopron megyei településen.
A Haas család tulajdonában lévő Ed.Haas Hungaria Kft. portfoliójában jelenleg 274 cikkelem szerepel, például a Magyarországon előállított saját márkás termékeik, többek között az új, egészségtudatos táplálkozási igényeket kielégítő Haas Natural termékek, valamint a termelés felét kitevő, nagyobb élelmiszerláncok (Spar, Coop, Cora, Profi, CBA, Penny, Aldi) számára gyártott saját márkás termékek.
Ezen kívül olyan jelentős nemzetközi márkák forgalmazása tartozik még a cég tevékenységei közé, mint a Manner termékcsalád, Zaini csokitojások Disney meglepetéssel, Bioquelle müzlik, Sicilia citromlevek, és a Fisherman's Friend, stb.
Az Ed.Haas-szal a részben azonos tulajdonosi kör (Haas család), a közös raktár és egy helyszínen történő gyártás, valamint a PEZ cukorkák és Haas pezsgőtabletták forgalmazása által összefonódó PEZ Production Europe Kft. az új beruházással Ausztriából teljesen Magyarországra telepítette a PEZ cukorkák gyártását, ezzel Európa egyetlen PEZ előállítójává vált. A PEZ gyártó üzeme 90 országba szállítja disztribútorain keresztül a Magyarországon előállított termékeinek 95%-át.

Kapcsolódó cikkeink