Száműzné a Tesco a papír blokkokat

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 10. 26. 11:06

A Tesco olyan újítással kísérletezik, mely megszüntetné a papír blokkokat. Az üzletlánc egy olyan rendszert tesztel, ami a blokk helyett az okostelefonunkra küldi a vásárlásról a nyugtát – írja a Daily Mail nyomán a penzcentrum.hu.

tesco-logo

A kasszánál fizetés után egy külön terminálhoz kell hozzáérintenünk a bank-,hitel-, vagy hűségkártyánkat, ami elküldi az okostelefonunkra a digitális számlát. Mindössze annyi a feladatunk, hogy előtte telepítenünk kell egy alkalmazást, ami fogadja majd a blokkokat.


A rendszer kialakításakor persze nem feledkeztek el a hagyománykövető vásárlókról sem. Aki szeretné, az kinyomtathatja a blokk rövidített változatát. Az áruházlánc pedig hangsúlyozza, hogy ez csupán egy lehetőség arra, hogy kevesebb papírt használjunk – ezért vélhetően a régi rendszert nem fogják teljesen megszüntetni.

A Tesco egyelőre két nagy-britanniai üzletben teszteli a rendszert, de amennyiben ez sikeresnek bizonyul, akkor egyre több üzletükben, később akár Magyarországon is elterjedhetnek a digitális blokkok. (penzcentrum.hu)

Kapcsolódó cikkeink