Számos jó üzletet hozhat a berlini Zöld Hét
Konkrét üzleteket hozhat a magyar élelmiszer-exportőröknek a berlini Nemzetközi Zöld Hét kiállítás (Internationale Grüne Woche – IGW). A magyar standot 380 ezer látogató kereste fel – írja az agrarszektor.hu.
A magyar részvétel a berlini Nemzetközi Zöld Hét kiállításon (Internationale Grüne Woche – IGW) jó hatással volt a német-magyar kapcsolatokra – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán.
A világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vásárán rekordszámú, 380 ezer látogató kereste fel a magyar standot. A miniszter bízik abban, hogy a sikeres magyar szereplés a konkrét üzletkötésben is megnyilvánul. Németország az igényes magyar élelmiszeripari termékek exportjának célországa, a német vásárlók érdeklődnek a jó minőségű, GMO-mentes termékek, a hagyományos ízek iránt.
A miniszter tájékoztatása szerint a magyar prémium élelmiszerek Oroszországban is bemutatkoznak február 6. és 10. között a Prodexpo nemzetközi kiállításon. A magyar termékeknek ott kell lenniük a startnál, amikor megszűnik az orosz embargó – tette hozzá. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Az idei esztendő a válságállóság és a válságkezelés tesztje lesz az agráriumban
Az idei esztendő a válságállóság és a válságkezelés tesztje lesz,…
Tovább olvasom >Munkacsoport vizsgálja az ukrán gabona hatásait
Kamarai munkacsoport alakul az ukrán gabona okozta terménypiaci krízis vizsgálatára…
Tovább olvasom >A siker kovásza az agráriumban az ágazati szereplők közötti összefogás
Betartjuk a magyar nemzet gerincét adó vidéknek tett ígéreteinket, és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Jön a Trade Marketing Klub: piackutatóktól, elsőkézből
Szeretnéd megtudni, hogy hogyan alakultak az erőviszonyok a fogyasztási cikk…
Tovább olvasom >Borkülönlegességekkel és mesterkurzusokkal várja az Agrármarketing Centrum a Prowein nemzetközi borkiállításra látogatókat
Az Agrármarketing Centrum (AMC) is résztvevője a világ legrangosabb bor-…
Tovább olvasom >Az új „gasztrogeneráció” kerül fókuszba az idei Gourmet fesztiválon
Az új „gasztrogeneráció” kerül fókuszba az idei Gourmet fesztiválon, amely…
Tovább olvasom >