Számos jó üzletet hozhat a berlini Zöld Hét

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 02. 01. 11:26

Konkrét üzleteket hozhat a magyar élelmiszer-exportőröknek a berlini Nemzetközi Zöld Hét kiállítás (Internationale Grüne Woche – IGW). A magyar standot 380 ezer látogató kereste fel – írja az agrarszektor.hu.

grune-woche
A magyar részvétel a berlini Nemzetközi Zöld Hét kiállításon (Internationale Grüne Woche – IGW) jó hatással volt a német-magyar kapcsolatokra – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán.

A világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vásárán rekordszámú, 380 ezer látogató kereste fel a magyar standot. A miniszter bízik abban, hogy a sikeres magyar szereplés a konkrét üzletkötésben is megnyilvánul. Németország az igényes magyar élelmiszeripari termékek exportjának célországa, a német vásárlók érdeklődnek a jó minőségű, GMO-mentes termékek, a hagyományos ízek iránt.

A miniszter tájékoztatása szerint a magyar prémium élelmiszerek Oroszországban is bemutatkoznak február 6. és 10. között a Prodexpo nemzetközi kiállításon. A magyar termékeknek ott kell lenniük a startnál, amikor megszűnik az orosz embargó – tette hozzá. (agrarszektor.hu)

Kapcsolódó cikkeink