Számlázás, a helyszínen

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 04. 09:03

– A ProgAdat nagykereskedelmi rendszere raktári készletnyilvántartást támogató rendszer, amely alkalmas jövedéki áruk kezelésére, illetve a termékek szavatossági idejének figyelésére is. Ez most kiegészül egy dinamikus számlázási és készletezési rendszerrel – ismerteti Végh Ferenc, a cég ügyvezetője.

Főleg a terítőjáratoknál, a kiskereskedelmi egységeknél okoz problémát, hogy az áruról sok esetben nem tudnak számlát vagy szállítólevelet kiállítani a telephelyen, hiszen a terítőjárat megáll a boltnál, és sokszor csak ott dől el, miből, milyen mennyiséget vesz át a kereskedő. Erről kell kézzel papírokat kitölteni, azokat a telephelyre visszaérve leadni az irodában, hogy elvégezzék az adminisztrációt, levonják a készletből a kiszállított árut. Miután kiküldik a vevőnek a számlát, még napokig, hetekig várhat a pénzére a nagykereskedő.

A PDA-s rendszerrel a kiszállító azonnal beviheti a rendszerbe a megrendelés adatait, azt levonják a készletből, és máris elkészül a számla. Arra is lehetőség van, hogy a kiszállító munkatárs helyben kinyomtassa a bizonylatot, és csak akkor adja át az árut, ha megkapta az ellenértékét. Így azonnal és biztosan a pénzéhez jut a nagykereskedő, legalább 8-10 nappal korábban, mint a hagyományos módon.

A ProgAdat másik új fejlesztése egy rendelői portálfelület, amelyen keresztül az ország bármely pontjáról azonnal leadhatja rendelését a kereskedő. A webes felület mindig a pillanatnyi raktárkészletet mutatja, nem fordulhat elő túlrendelés. Az árufoglalások azonnal bekerülnek a készletkezelő elektronikus rendszerbe,
s megtörténik a számlázás is.

Kapcsolódó cikkeink