Számítógépek, szoftverek és szakértők

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 27. 08:00

Március 17-től március 19-ig volt látogatható Magyarország első virtuális informatikai kiállítása, az 1. Magyar Virtuális Szoftverbörze és Informatikai Kiállítás. A közel 8000 látogató úgy léphetett be a cégek standjaira és tárgyalhatott a képviselőikkel, hogy el sem kellett hagynia íróasztalát.Az ingyenesen látogatható kiállítás a www.szoftverborze.hu weboldalon keresztül volt elérhető, mégis jobban hasonlított egy hagyományos kiállításra, mint egy internetes oldalra. A szoftverbörzét ugyanis pont az különböztette meg más weboldalaktól,
hogy a kiállító cégek munkatársai folyamatosan ott ültek a számítógépeik előtt, és válaszoltak a látogatók kérdéseire.

Ottlét utazás nélkül

A kiállítást megnyitó Klotz Tamás, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének
főtitkára azt hangsúlyozta, hogy a szoftverbörze különleges lehetőséget nyújt a vidéki cégek számára, mivel a döntéshozók most úgy kerülhetnek kapcsolatba a kiállításon részt vevő informatikai cégekkel, hogy nem kell ezért a fővárosba utazniuk.
– A látogatáshoz általános számítástechnikai tudás, egy webböngésző és egy számítógép elegendő – hangsúlyozta. – Nem szükséges semmilyen szoftver letöltése az oldal használatához. 29 kiállító standja volt megtekinthető, emellett több kisebb vállalat stand nélkül, hirdetőként jelent meg a rendezvényen. A kiállítók egyötöde vidéki volt, valamint egy külföldi, olaszországi cég is részt vett a szoftverbörzén. A valós kiállításhoz képest harmadannyi költséggel számolhatott egy kiállító. Négy témakörön belül volt lehetőség a kiállításon körbenézni: szoftver, hardver, multimédia, informatikai szolgáltatók.

A kizárólag interneten elérhető kiállítás három nap alatt 7800 látogatót fogadott,
így minden kiállítóra 270 érdeklődő jutott. A legnépszerűbb standra több mint 700 alkalommal kattintottak. – Előzetesen több látogatóra számítottunk ugyan, de összességében sikeresnek tartjuk a rendezvényt. Sok biztatást kaptunk a kiállítóktól, így jövőre mindenképpen szeretnénk megszervezni a második virtuális szoftverbörzét – értékelt Angyal Gábor kiállítási igazgató.

Kapcsolódó cikkeink