Szállodaszövetség: átadták az Év szállodája elismeréseket
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) az idén januárban ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai partnerségében. Az elismeréseket péntek este adták át – közölte a MSZÉSZ az MTI-vel.
A szövetség 2013-ban azzal a céllal hívta életre a pályázatot, hogy a szektor kiemelkedő szállodáit példaképként állítsa az iparág elé és a vendégek figyelmét is felhívja a magas minőségű szolgáltatásokat kínáló hotelekre.
A zsűri az értékelésnél a szállodák kínálati színvonala mellett figyelembe vette egyebek mellett az üzemeltetést segítő innovatív fejlesztéseket és a versenytársakhoz viszonyított piaci teljesítményt is.
Az Év Szállodája 2023 cím nyertese az 5 csillagos kategóriában a Hilton Budapest lett. A fővároson kívüli 4 csillagos „full service” kategóriában a Thermal Hotel Visegrád, míg a Budapest 4 csillagos „limited service” kategóriában a Hotel Vision Budapest nyert. A fővároson kívüli 3 csillagos kategóriában az Elixír Medical Wellness Hotel, Mórahalom, a Budapest 3 csillagos „limited service” kategóriában pedig a Bo18 Hotel kapta a díjat. Ezen felül a zsűri különdíjakkal is kitüntette a legjobbakat.
A közleményben kiemelték, hogy a szállodaipar egy rendkívül munkaerőigényes ágazat. Az MSZÉSZ egyik legfőbb feladatának tekinti, hogy támogassa a fiatal tehetségeket, ezért 2024 januárjában ismét meghirdette az Év Fiatal Szállodása pályázatot, amelyre 35 év alatti tehetséges szállodai részlegvezetők és igazgatók nevezhettek.
Az idén 12 sikeres fiatal döntött úgy, hogy megméretteti magát, közülük az Év Fiatal Szállodása 2023 címét Lőrincz Dániel, az Ensana Grand&Thermal Hotel Margitsziget étteremigazgatója nyerte. A győztes az 1000 eurós pénzdíj és egyedi díszoklevél mellett az ország vezető szakembereivel történő konzultációkat, sajtómegjelenéseket, az MSZÉSZ Év Technológiai Újítása 2024 díjának szakmai zsűrijébe való meghívást, valamint a Magyar Turizmus Akadémia 2024 őszén induló Vezetői Akadémia programsorozatában való részvételt nyert.
Kapcsolódó cikkeink
MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >MTÜ: Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
A felszolgálási díj maximum mértékét meghatározó, valamint a borravaló adómentességét…
Tovább olvasom >Nacsa Lőrinc: turisztikai rekordév lehet az idei Magyarországon
Turisztikai rekordév lehet az idei Magyarországon, amihez a vallási turizmus…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >