Szállodai munkavédelmi kézikönyvet állított össze a szakmai szervezet
Szállodai munkavédelmi kézikönyvet állított össze a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) támogatásával, a dokumentumot egy szegedi szakmai konferencián mutatták be szállodai és éttermi igazgatóknak, munkavédelmi felelősöknek – írta a szegedma.hu.
A szakmai szervezet az eseményen számolt be a szektorra jellemző munkahelyi kutatásáról, és felhívta a figyelmet arra, hogy a 20 munkavállalónál többet foglalkoztatóknál kötelezően kell választani munkavédelmi képviselőt.
Az alkalmazottak körében végzett felmérés eredményei közül kiemelték a munkaerőhiány miatti problémákat.
Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) elnöke a konferencián hangsúlyozta, hogy a turizmus, vendéglátás területén jelentkező munkaerőhiány megoldása érdekében az ágazatot újra vonzóvá kell tenni a fiatalok számára. Versenyképes jövedelmekre van szükség az ágazatban, ehhez szavai szerint áfacsökkentésre és a munkabérekre rakodó terhek csökkentésére van szükség. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Turisztikai startup program indul a szektor fellendítéséért
Közös programot indít a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a…
Tovább olvasom >Montenegró jó nyári idegenforgalmi szezonra számít
– Főként Oroszországból és Nyugat-Európából számít turistákra a nyáron Montenegró,…
Tovább olvasom >A belföldi turizmus legerősebb időszaka jöhet Magyarországon egy friss kutatás szerint
A magyarok 71,7 százaléka tervez utazást az idén, háromból két…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Budapest Airport felkészült a repülőtéri utasforgalom fellendülésére
A Budapest Airport felkészült a repülőtéri utasforgalom fellendülésére, mindent megtesznek…
Tovább olvasom >KOVÁSZ: Nemzeti Tehetség Program indult
Januárban elindult az ipartestület Nemzeti Tehetség Program által támogatott új…
Tovább olvasom >Melyik alkoholmentes bor hasonlít a borra? – A nap videója
A NoLo trend jegyében (a NoLo az alacsony alkoholtartalmú vagy…
Tovább olvasom >