Szállodai munkavédelmi kézikönyvet állított össze a szakmai szervezet
Szállodai munkavédelmi kézikönyvet állított össze a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) támogatásával, a dokumentumot egy szegedi szakmai konferencián mutatták be szállodai és éttermi igazgatóknak, munkavédelmi felelősöknek – írta a szegedma.hu.
A szakmai szervezet az eseményen számolt be a szektorra jellemző munkahelyi kutatásáról, és felhívta a figyelmet arra, hogy a 20 munkavállalónál többet foglalkoztatóknál kötelezően kell választani munkavédelmi képviselőt.
Az alkalmazottak körében végzett felmérés eredményei közül kiemelték a munkaerőhiány miatti problémákat.
Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) elnöke a konferencián hangsúlyozta, hogy a turizmus, vendéglátás területén jelentkező munkaerőhiány megoldása érdekében az ágazatot újra vonzóvá kell tenni a fiatalok számára. Versenyképes jövedelmekre van szükség az ágazatban, ehhez szavai szerint áfacsökkentésre és a munkabérekre rakodó terhek csökkentésére van szükség. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és az MKIK
Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK)…
Tovább olvasom >Visit Hungary: átlépte az ötmilliós vendégszámot, és továbbra is dübörög a magyar turizmus
Idén még a tavalyi turisztikai rekordévhez képest is tizenegy nappal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >