Szálloda, irodapark és árucsereközpont épül a Liszt Ferenc reptéren

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 09. 12. 12:10

A következő 10-15 évben 300 millió eurónyi (82,5 milliárd forint) fejlesztés valósulhat meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, tízezer új munkahelyet teremtve – tudta meg a Világgazdaság.
A beruházással kiküszöbölhetik 2014-re a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek az egyik legnagyobb hiányosságát, ugyanis ekkorra épülhet meg a közvetlen reptéri kapcsolattal rendelkező, 3-4 csillagos, több mint 200 szobás, jelentős konferencia- és tárgyalótermi kapacitással rendelkező szálloda a 2B terminállal szemben.

A terv már 2008-ban elkészült, de közbejött a válság. A beruházáshoz egy adminisztratív akadályt is el kell hárítani, amelyről már előrehaladott tárgyalások folynak a kormánnyal: engedélyezzék, hogy a Budapest Airport vagyonkezelésébe került földterületen harmadik fél folytasson fejlesztést.

A beruházásokkal a jelenlegi 12 ezer mellett 10 ezer új munkahely jöhet létre a repülőtéren és a hozzá kapcsolódó létesítményekben. A fejlesztési elképzelés része a Cargo City légiáru-kicserélő központ, amelynek tervezése és engedélyeztetése már folyik, és az első fázis építése jövőre kezdődhet meg. Távolabbi elképzelés a 6-8 irodaépületből álló irodapark. Ez, és a vecsési Market Centrallal szemben lévő területre tervezett Business Park beruházás is harmadik fél bevonásával valósulna meg.

Kapcsolódó cikkeink