Szálloda épülhet a Forma-1 mellé Mogyoródon

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 07. 22. 10:20

Egy szálloda építése és egy olyan kiemelt rendezvény létrehozása is szerepel Mogyoród és a Hungaroring Zrt. nemrég kötött hosszú távú partnerségi megállapodásának tervei között, amely a Forma–1-es futamon kívül még legalább évente egyszer jókora közönséget vonzana a községbe – mondta a Népszabadságnak Paulovics Géza, Mogyoród polgármestere. Azt, hogy ez mekkora beruházás lehet, egyelőre nem tudni. A versenypályát üzemeltető vállalkozás egyébként a település legnagyobb iparűzési adót fizető vállalkozása.

hungaroring

Ami a már meglévő szállodákat illeti, Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a Népszabadságnak elmondta, hogy egyelőre a tavalyi foglaltsági szintet közelíti a forgalom a szálláshelyeken, illetve 1-2 százalékkal elmarad attól, ám az árbevétel 5 százalékkal meghaladja a 2015-öst. (A turisztikai adatokon belül gyakorlatilag lehetetlen különválasztani a Forma–1-re érkező közönséget és azokat, akik más célból – például városnézésre vagy üzleti útra – érkeznek Budapestre.)

Tavaly a magyar futam négy napja alatt a szobafoglaltság közel hat, az átlagár csaknem 52, az egy szobára jutó árbevétel pedig több mint 64 százalékkal volt magasabb az egész hónap átlagánál a statisztikák szerint. A versenyre érkezők ötöde öt vagy annál több napot tölt el Magyarországon. (nol.hu)

Kapcsolódó cikkeink