Szálloda, ártéri sétaút és két strandfürdő kapta az idén a Szolnok megye turisztikai védjegye címet

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 27. 11:57

Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai védjegye elismerő címet adtak át csütörtökön a szolnoki megyeházán a megyeszékhelyen működő Garden Hotelnek, a tiszafüredi ártéri sétaútnak és tanösvénynek valamint a martfűi illetve a jászapáti gyógyvizes strandfürdőnek – az elismeréseket a megyei közgyűlés által kiírt nyilvános pályázaton nyerték a kitüntetettek.

E cím viselésére a megyében működő, tartósan magas szolgáltatási színvonalat nyújtó és a megye imázsát erősítő turisztikai szálláshelyek, vendéglátóhelyek, termál- és gyógyfürdők, kiállítóhelyek, rendezvények és egyéb turisztikai szolgáltatások pályázhattak.
A hagyományteremtő szándék célja, hogy a vállalkozók és szervezetek fokozott figyelemmel legyenek a turisztikai szolgáltatások tartósan magas színvonalára – mondta a címeket átadva Kovács Sándor megyei közgyűlés elnöke, és hozzátette: így kívánják felhívni a figyelmet azok munkájára, akik eredményes tevékenységükkel fokozzák a megye idegenforgalmi vonzerejét.
A címek odaítélésről a közgyűlés pénzügyi és gazdasági bizottsága dönt, amely arról is határozott, hogy a 2008-ban odaítélt cím használatát 2014-ig meghosszabbítja a turisztikai szálláshelyek közül a szolnoki Sóház Hotel és Apartman szálloda illetve a martfűi Termálhotel esetében. Az egyéb turisztikai szolgáltatás és termék kategóriában szintén 3 éves hosszabbítást kapott három rendezvény – a szolnoki Tisza-parti Nyár, a mezőtúri Túri Vásár és a túrkevei Kevi Juhászfesztivál -, a szolnoki Liget Termálstrand és Élményfürdő, az abádszalóki Babamúzeum valamint tiszafüredi Szűcs Imre fazekas mester műhelye.

(MTI)

Kapcsolódó cikkeink