Szaktudást és vegyszert dobozolnak

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 03. 02. 11:03

Sok kiskert tulajdonos számára jelent gondot, hogy melyik növényüket, mikor és milyen vegyszerrel ápolják. A Corax-Bioner Biotechnológiai Zrt. a mostani tavaszi munkákat megkönnyítve, új koncepcióval jelent meg. A cég a díszkertek, hétvégi- és konyhakertek tulajdonosainak arra a meghatározó problémájára reagál, hogy gyakran hiányzik az átfogó szakértelmük növényeik ápolásához. Erre „válaszul” állította össze a vállalat a különböző növénykultúrákra specializált CoraxBio Boxait, amelyek tartalmaznak mindent, amire az adott növénykultúrának egy szezonban általában szüksége van egy ház körüli vagy hétvégi kert átlagos területén.

corax

A dobozok nemcsak a megfelelő lombtrágyákat és növényvédő szereket tartalmazzák, de a használatukhoz szükséges szaktudást is, és ebben rejlik az igazi újdonság. Minden csomag részletes útmutatót tartalmaz, amelyben ott van, hogy melyik anyagot mikor, hogyan, milyen mennyiségben és miért kell kijuttatni. A cég hat különböző készlettel – gyep, örökzöld és díszfa, szőlő, virágos dísznövény, zöldség, valamint gyümölcs – lépett piacra, a forgalmazás 2016. március elején kezdődik.

A dobozokba csomagolt anyagokat a vállalat professzionális agrárpartnerei hosszú évek óta használják, de ezek többsége eddig csak nagy kiszerelésben volt kapható, és a kiskerttulajdonosok körében kevésbé volt ismert.

Ugyanakkor az átlagos kerttulajdonosra nem jellemző a dobozok tartalmának hatékony használatához szükséges szakértelem. Ezért döntöttek úgy, hogy a lehető legtöbb gondot leveszik a felhasználók válláról. Nem csak előre összekészítik mindazt, amire a kertbarátoknak kora tavasztól őszig szüksége lesz egy-egy kultúránál, de a kereskedelemben szokásosnál sokkal részletesebb útmutatót, szaktudást is adnak hozzá, részben a dobozokban található füzetekben, részben pedig online tanácsadás formájában. Ez utóbbival valódi szakértői támogatást kínál a cég, a vásárlók egyéni problémáikra is kaphatnak válaszokat. (munkatársunktól)

Kapcsolódó cikkeink