Szakmai díjak
Idén 27. alkalommal került sor a turisztikai szakma évadnyitó fogadására és díjátadó gálájára, ahol „az év szakembere” kitüntetéseket is átadják – köztük az éttermi vendéglátást érintőket is.
Idén a Magyar Vendéglátók Ipartestülete által 2002-ben alapított és odaítélt kitüntetést, Az Év Vendéglőse díjat a lapjainkról is ismert Pintér Katalin, a budapesti Onyx étterem tulajdonosa kapta. A díj odaítélésénél mindenkor kiemelkedő szempont az eredményesen végzett munka, a vendéglős társadalom tekintélyét öregbítő, tisztességes szakmai magatartás és a példamutató közéleti tevékenység.
Az Év Gasztronómusa címet 2003 óta adományozza a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöksége – az elismerést nemcsak szakács kaphatja, de cukrász, vendéglős, bartender vagy következtető szakember is. Idén a díjat Ambrus György, az olimpiai aranyérmes szakács vehette át, aki munkájával elévülhetetlen eredményeket szerzett a magyar közétkeztetés megújítása terén. Csapatával együtt a hivatalos szervekkel együttműködve a „Főzzük körbe Magyarország kórházait” programmal bemutatta és bebizonyította, hogy kihasználva a megfelelő technológiai lehetőséget, szigorú szabályok között is lehet modern, éttermi szintű és minőségű ételt kínálni ma egy kórházi ellátásban. //
Kapcsolódó cikkeink
Észszerűbb díjazást sürget az MVI
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Áfakulcs a lötyögő zárban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Bérek és bevételek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Túl a kenyéren – Globális frontvonalak az alapélelmiszer-piacon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Pink kürtőskalácsokkal és desszertekkel nyit a 12. Kürtőskalács Fesztivál
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kisüzemi söreink
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >