Szakmai díjak
Idén 27. alkalommal került sor a turisztikai szakma évadnyitó fogadására és díjátadó gálájára, ahol „az év szakembere” kitüntetéseket is átadják – köztük az éttermi vendéglátást érintőket is.
Idén a Magyar Vendéglátók Ipartestülete által 2002-ben alapított és odaítélt kitüntetést, Az Év Vendéglőse díjat a lapjainkról is ismert Pintér Katalin, a budapesti Onyx étterem tulajdonosa kapta. A díj odaítélésénél mindenkor kiemelkedő szempont az eredményesen végzett munka, a vendéglős társadalom tekintélyét öregbítő, tisztességes szakmai magatartás és a példamutató közéleti tevékenység.
Az Év Gasztronómusa címet 2003 óta adományozza a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöksége – az elismerést nemcsak szakács kaphatja, de cukrász, vendéglős, bartender vagy következtető szakember is. Idén a díjat Ambrus György, az olimpiai aranyérmes szakács vehette át, aki munkájával elévülhetetlen eredményeket szerzett a magyar közétkeztetés megújítása terén. Csapatával együtt a hivatalos szervekkel együttműködve a „Főzzük körbe Magyarország kórházait” programmal bemutatta és bebizonyította, hogy kihasználva a megfelelő technológiai lehetőséget, szigorú szabályok között is lehet modern, éttermi szintű és minőségű ételt kínálni ma egy kórházi ellátásban. //
Kapcsolódó cikkeink
Még egyszer a felszolgálási díjról
Az MVI aktualizálta tájékoztató anyagát a jelenlegi szabályozásnak megfelelően a…
Tovább olvasom >Ünnepség a Gundel-emléktáblánál
Szűk körben, csendes megemlékezéssel ünnepelte Gundel János (1844–1915) születésnapját az…
Tovább olvasom >Önnek 1%, a szakmának esély!
Ön is segítheti a szakmai érdekképviseleti munkát, ha személyi jövedelemadója…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >