Szakmai díjak
Idén 27. alkalommal került sor a turisztikai szakma évadnyitó fogadására és díjátadó gálájára, ahol „az év szakembere” kitüntetéseket is átadják – köztük az éttermi vendéglátást érintőket is.
Idén a Magyar Vendéglátók Ipartestülete által 2002-ben alapított és odaítélt kitüntetést, Az Év Vendéglőse díjat a lapjainkról is ismert Pintér Katalin, a budapesti Onyx étterem tulajdonosa kapta. A díj odaítélésénél mindenkor kiemelkedő szempont az eredményesen végzett munka, a vendéglős társadalom tekintélyét öregbítő, tisztességes szakmai magatartás és a példamutató közéleti tevékenység.
Az Év Gasztronómusa címet 2003 óta adományozza a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöksége – az elismerést nemcsak szakács kaphatja, de cukrász, vendéglős, bartender vagy következtető szakember is. Idén a díjat Ambrus György, az olimpiai aranyérmes szakács vehette át, aki munkájával elévülhetetlen eredményeket szerzett a magyar közétkeztetés megújítása terén. Csapatával együtt a hivatalos szervekkel együttműködve a „Főzzük körbe Magyarország kórházait” programmal bemutatta és bebizonyította, hogy kihasználva a megfelelő technológiai lehetőséget, szigorú szabályok között is lehet modern, éttermi szintű és minőségű ételt kínálni ma egy kórházi ellátásban. //
Kapcsolódó cikkeink
Az intuíció nem tanulható
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Adók és arányok
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Már most borítékolható a Gundel-díjkiosztó gálaebéd sikere
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szedvicsfutószalag-bárpult – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Egy szerény ebéd a mennybe megy – A nap képe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A nap mondása
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
