Szakma Sztár verseny és fesztivál a SPAR támogatásával

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 04. 18. 11:40

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az idei évben hetedik alkalommal rendezte meg a középiskolások számára a Szakma Kiváló Tanulója versenyt. A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. idén is támogatta a rendezvényt.
versenyzok

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntőjét 2014. április 14-16. között rendezték a Hungexpo területén a Szakma Sztár Fesztivál keretén belül. A rendezvényen harmincnyolc szakma országos bajnokait választották ki.

A versenyre jelentkező tanulók először megyei selejtezőkön bizonyították tudásukat, amelyek alapján a legjobbak részt vehettek az előválogatókon, ahol napi kereskedelmi gyakorlattal kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk bolti környezetben. Ehhez a helyszínt a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. Budapest Árkád bevásárlóközpontban lévő INTERSPAR áruháza biztosította. A feladatokat sikeresen teljesítők közül a tizenkilenc legjobb diák az országos döntőben mérte össze tudását.

A verseny célja annak indulása óta a gyakorlatigényes szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, a szakmatanulás, illetve a „jó szakember” pályamodell bemutatása és népszerűsítése. A Szakma Kiváló Tanulója Versenyre jelentkezők száma évről évre nő.

Kapcsolódó cikkeink