Szakértő: a légútinál gyorsabban nő a táplálkozási allergiák előfordulása
Gyorsabban nő a táplálkozási allergiákban érintett emberek száma, mint a légúti allergiákkal érintetteké – közölte a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.
Póta György azt mondta, ennek oka, hogy egyre kevesebb természetes élelmiszert fogyasztanak az emberek, és rengeteg tartósítószer, mesterséges ízfokozó, színezék kerül a szervezetükbe.
A glutén- és laktózérzékenyek száma is a táplálkozási hiba miatt gyarapszik, mert az egészségtelen étrend provokálja a szervezetet – tette hozzá. Jelezte, emiatt egyre fiatalabb korban alakulnak ki az allergiák. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Joya MLIK ÚJ zabital 3,5%-os és 1,8%-os zsírtartalommal 1 l UHT
Teljes, selymes új zabitalaink fantasztikus kényeztetéssel nemcsak közvetlenül fogyasztásban, de…
Tovább olvasom >Magazin: Van miből választani a gluténérzékenyeknek (is)
Erősödő piac, bővülő fogyasztói kör és szélesedő termékkínálat – ez…
Tovább olvasom >Sokak által várt jegeskávékat dob piacra a HELL
Két új termékekkel bővíti ENERGY COFFEE jegeskávé termékcsaládját a HELL.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >Speciális élelmiszerek toplistája: 1. Diabetikus, 2. Szénhidrátcsökkentett, 3. Laktózmentes
Együnk-e tojást, vagy nem ajánlott? Igyunk-e állati eredetű tejet, vagy…
Tovább olvasom >Közösség a közösségben
A Magyar Termék Nonprofit Kft. legutóbbi, MesterMűvek üzleti workshopja igazi mérföldkőnek bizonyult, miután…
Tovább olvasom >